26.10.2012

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ!!!

Hahahaa bu aralar saçımla aram biraz nane kızlar..Blogu takip edenler biliyor zaten bu durumu ama yeni olanlara kısaca bir özet geçmem gerekirse,saçım fön,röfle ve maşadan yıprandı veee bende yeni yeni toparlamaya başladım:))Tabiki de sizlerin yardımıyla!!!Tipik Türk yardımseverliğiyle bana yardımcı olmak için öyle güzel tarifler yolladınız ki bende herkesle paylaşmak istedim..Böylece hepimize bir faydası dokunur:)))
Tariflere geçmeden şu şeytan üçgenini de açayım!!Yani ben,saçım ve argan yağlarım:)))Resimdekiler benim argan yağlarım..Gördüğünüz gibi her türlüsünü denedim..Çaresizlik böyle bir şey işte:)))
Gelelim tariflere;
1-Gelen ilk tarif:Sellective protek ammino keratini haftada bir yada iki kez ıslak saça sürüp 30 dk sonra yıkıyorsunuz..
2-E vitamini&zeytinyağı ikilisi:bu yaşıma kadar duymadığıma pişman olduğum şey desem daha doğru olur:))Bir bardak zeytinyağına 4 kapsül E vitamini kırılır,boneyle tüm gün saçta bekletilir.Haftada 1 kez yapılıyormuş..Çıkarırken zorlanmamanız için diğer bir takipçimin verdiği tüyoyu paylaşıyorum,yıkarken şampuanı ıslak saça değil zeytinyağlı saça direkt uyguluyorsunuz ki 2.yıkamada hemen çıkıyormuş:)))
3-En kapsamlı bakım:1 su bardağı suya 1 tutam SİNAMEKİ atıp kaynatıyorsunuz,altını kapatıp demliyorsunuz sonra suyunu süzüp yapraklarını atıyorsunuz..Sonra içine 1 adet Bemix ,1 adet Evigen E vitamini kırıyorsunuz.İçine 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı istersenizde 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp çalkalıyorsunuz.Saça sürüp bir iki saat bekletiyorsunuz.Haftada bir iki kez yapılabiliyormuş..Bu arada b vitamini biraz fena kokuyormuş isteyenler bepanthen ampul koyabilirmiş yerine:))Bu arada saçı bakımdan arındırma tüyosu bu tarifin geldiği takipçime aitti onada burada tekrar teşekkürler:)))
4-Dallas'tan son öneri:Aveda markasının demage remady leave-in conditioner'i ve hemen sonrasında aynı markanın smooth infusion glossing straitener uyguluyorsunuz.Saça fön çekmeden sadece fırçayla tarayarak kurutuyorsunuz.Bebek saçı gibi olup birde üstüne dümdüz oluyormuş..Bu da Dallas'tan takipçimin önerisiydi!!
5.Twitter takipçimin önerisi Arganis Argan yağı.Saçınıza kafa deriniz ıslanacağı kadar Argan Yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin. Daha sonra saçınızı yıkayın.

Kızlar bu arada bu tarifleri gönderen bütün arkadaşlara teşekkür ederim!!!Umarım hepimize faydası olur..Başka tariflerede açığız ayrıca:))) Paylaşalımmmm lütfenn!!!!

PS: Argan Yağının elde ediliş öyküsü oldukça ilginç:)))Okumadan geçmeyin derim!!!
Argan Yağı ya da "Fas'ın sıvı altını", Fas'ın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor.

İki yılda bir boyu en fazla 10 metreye ulaşan ağaçların meyvelerini toplamak iş mi?" diyebilirsiniz. İşin zor yanı meyvelere ulaşabilmek. Zira bu görmüş geçirmiş ağaç türü, meyvelerine göz diken her türlü yaratığa karşı koyacak bir savunma sistemi geliştirmiş. Dalların arasına gizlenmiş meyvelere uzanmak isteyenler, her biri parmak uzunluğunda sert dikenlerden oluşan bir tür iğneli fıçıya girmiş gibi oluyorlar. En gözü pek Berberi delikanlısı bile buna cesaret edemiyor. Ağacı çırparak meyveleri düşürmek mümkün değil; çünkü dallar son derece kırılgan. Ağacı sallamak da yasak. Zira argan ormanları devletin koruması altında; buna rağmen yavaş yavaş soyu tükeniyor. Berberilere sadece ağaçlara hiç zarar vermeden kullanma hakkı tanınmış, o kadar.
Olgun meyvelerin hasadı için ya meyvelerin iyice olgunlaşıp, kendiliğinden düşmelerini beklemek ya da keçilerin ağaçlara tırmanmalarına izin vermek gerekiyor. Bu bölgenin keçileri de bir âlem; ağaçların en tepesine kadar çıkabiliyorlar.
Üstelik dikenlerden de etkilenmiyor, olgun argan meyvelerini çok seviyorlar. İşte meselenin püf noktası da burada. Keçiler mutlulukla meleyerek hep birlikte ağaçlara tırmanıyor, meyveleri çekirdekleriyle mideye indiriyorlar, karınları doyunca aşağıya inip keyifle gölgede dolanıyorlar. Bu sırada argan meyvesi işkembelerinden, bağırsaklara doğru yoluna devam ediyor, Berberi kadınları da bu anı bekliyor.
Çünkü gerisi kadınların işi. Keçi pisliklerinin arasındaki çekirdekler teker teker toplanıyor, iki taş arasında kırılıyor, içindeki bademi andıran kısım çıkarılıyor. Zarı da elle ayıklandıktan sonra, iç kısım çekirdek kabukları odun ateşinde tavada kavruluyor ve özel bir değirmende ılık su ilave edilerek hamur haline getiriliyor. Çekirdek hamuru yoğrularak yağı çıkarılıyor. Kalitesine göre 30 ile 100 kilo argan meyvesinden 12 saatlik el emeği sonunda 1 litre argan yağı elde edilebiliyor. Geleneksel Berberi yöntemi böyle. 1998'de UNESCO burayı koruma alanı ilan etmiş.

9 yorum:

  1. Sizin deneyip memnun kaldığınız hangisiacaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz hiçbirini denemedim çünkü tam birine başlıyım derken diğer öneri geldi:))Sanırım önce doğal yollardan gidicem baktığımda 3.nolu seçenek hepsinin karması gibi..Ondan başlıyım diyorum..Biraz düzelince saçlarım daha basite geçerimm..Ama o meşakkatli derseniz bence en kolayı bir bardak zeytinyağ içine E vitamini kırmak..İyi bayramlarr...

      Sil
  2. Arganis'i bende kullanıyorum ve memnun kaldım...tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız içinnnnn:)))İyi bayramlar!!!

      Sil
  3. argan yağının yüz ve vücut ürünleride varmış..onunla ilgili bir post yapar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki önümüzdeki günlerde blogta görebilirsin:)))

      Sil
  4. yaa bana argan yagi fasdan geliyor cok memnunum ama buradakilerin dogalligindan emin olmadigim icin birsey diyemeyecegim, cunku Turkiyedekilerin fasdan gelen arasinda dunya kadar fark var. Harika birsey bu argan :)

    YanıtlaSil
  5. Orjinalini nereden bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana ulasabilirsin https://www.facebook.com/Kuyame?bookmark_t=page

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...